Wijzigingen ophaalmomenten huishoudelijk afval

WOUDRICHEM – Om beter voor het milieu te zorgen zijn er in de gemeente Woudrichem per 1 juli 2016 een aantal veranderingen in het ophalen van afval.

GFT afval wordt voortaan één keer in de twee weken opgehaald. Restafval wordt voortaan één keer per vier weken opgehaald. Drankenkartons mogen voortaan samen met het plastic afval worden verzameld. Het plastic afval wordt net als het eerste halfjaar één keer per twee weken opgehaald. Inmiddels heeft u als inwoner van de gemeente Woudrichem de die nieuwe afvalkalender in uw brievenbus ontvangen.

Wilt u naar aanleiding van deze informatie de grijze container omruilen voor een andere maat? Dat kan in 2016 eenmalig gratis. Gebruik hiervoor het containerwisselformulier via de website van de gemeente, www.werkendam.nl. Het omruilen van een andere container kost 28,70 euro. Tot slot leuk om te weten: in de smartphone app van ‘Afvalwijzer’ kunt u alle informatie vinden over het ophalen van afval.