Sterk einde 'Nederlandse' voor Leendert Paans

DORDRECHT – Dichtbij huis zijn de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan 2016 (#NJJKlb2016) gehouden.

In het 50 meter bad van Dordrecht kwam voor de Werkendamse zwemclub De Biesboschzwemmers Leendert Paans aan de start. Leendert kwam aan de start van de 100, 200, 400 en 1500 meter vrije slag. Op de laatste dag behaalde Leendert zijn beste prestatie.

Leendert mocht op de laatste dag de 200 meter vrije slag zwemmen. Hij had niet aan de limiet voldaan, maar mocht deelnemen omdat hij zich wel op de 100 meter had geplaatst. Leendert opende voor zijn doen gedurfd en aan het einde van zijn race bleek het een succesvolle opening te zijn. Na 100 meter was Leendert ruim anderhalve seconde sneller dan de tussentijd van zijn persoonlijke record. In het tweede deel van de race werd dit verschil nog groter en eindigde Leendert uiteindelijk ruim vijf en een halve seconde onder zijn persoonlijke record. Zijn eindtijd was zelfs sneller dan zijn tijd uit het 25 meter bad.

Het toernooi was voor Leendert begonnen met de 400 meter. Leendert zwom een mooie vlakke race die aanvankelijk onder zijn persoonlijke record leek uit te komen, maar helaas verloor Leendert in de laatste 50 meter te veel tijd waardoor hij net boven zijn persoonlijke record finishte. Op de 100 meter was er hetzelfde verhaal, de opening was goed maar op het einde bleef hij net boven zijn persoonlijke record.

Op de derde afstand, de 1500 meter vrije slag, liet Leendert een mooie indeling zien. In tegenstelling tot tijdens de ‘Brabantse’ van begin deze maand zwom Leendert een vlakke race. Echter per 50 meter verloor Leendert enkele tienden op zijn persoonlijke record en ondanks het feit dat hij op het einde weer won op zijn record race was het verschil te groot geworden. Zijn eindtijd was ongeveer vijf seconden langzamer dan zijn persoonlijke record, maar er was toch sprake van tevredenheid. Dit was Leendert zijn derde 1500 meter in een half jaar tijd.

Met de ‘Nederlandse’ is er een einde gekomen aan de wedstrijden in het zwembad. Vanaf augustus zal er deelgenomen gaan worden aan enkele open water wedstrijden met als afsluiter de eigen wedstrijd op 10 september ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk. Hier komen wedstrijdzwemmers uit heel Nederland aan de start, maar voor de recreatieve zwemmer is er ook de mogelijkheid om deel te nemen middels het zwemmen van 250, 500 of 1000 meter.