HAEVN, The Kik en Danny Vera op Zomerfeest

GORINCHEM – Woensdag 17 augustus staat HAEVN op de Groenmarkt. HAEVN is een samenwerking tussen singer-songwriter Marijn van der Meer en filmmuziek-componist Jorrit Kleijnen.

Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle ‘Where The Heart Is’. Deze eerste samenwerking werd al snel opgemerkt door Volvo die het nummer gebruikte onder één van hun reclames, waardoor ‘Where The Heart Is’ in heel Europa bekend werd. Een vliegende start voor deze nieuwe Nederlandse band. Al snel werd een ander nummer van HAEVN gebruikt onder een reclame van BMW. HAEVN werkt momenteel aan hun debuutalbum, verkocht Paradiso in één klap, speelt op Concert at Sea en aan het einde van de vakantie dus ook op het Zomerfeest.

Na HAEVN betreedt The Kik het grootste podium van de Arkelstad. Je hoort bij The Kik gouden melodieën en spitsvondige teksten, geïnspireerd door o.a. The Beatles en The Kinks. Niet alleen gitaren en vocalen, maar ook blazers, strijkers en zelfs een draaiorgel. De ervaring die ze hebben opgedaan tijdens Lowlands, Parkpop en als huisband van De Wereld Draait Door zullen ze moeiteloos op het publiek weten over te brengen.

De woensdagavond wordt dit jaar afgesloten door Danny Vera. Veel mensen kennen de immer stijlvol geklede Danny Vera als frontman van de Voetbal Inside huisband. De Zeeuwse zanger, muzikant en songwriter ziet er niet alleen uit als een held uit de jaren ’50 of ’60, maar zo klinkt hij ook. Een sound die doet denken aan Elvis Presley en Johnny Cash en waarop je haast niet stil kunt blijven staan.