2 x Zilver voor Karateka Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG – De 18-jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zaterdag tijdens de Open West Brabantse Zilver gehaald en Zondag op de Buitenveldert cup ook Zilver gehaald.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Deze wedstrijd stond onder auspiciën van Karate Bond Nederland. Zaterdag afgereisd naar Roosendaal voor de open West Brabantse kampioenschappen. Nadat Rick alle voorrondes had gewonnen verloor hij de finale helaas. Na 3 jaar op rij een 1e plaats op dit toernooi moest Rick zaterdag genoegen nemen met een 2e plaats. Rick heeft een goed gevoel over zijn wedstrijden en de aanpassingen van de laatste trainingen gingen ook goed.

Na zaterdag een mooie 2e plaats binnengesleept te hebben was er weinig rust want zondag reisden het gezin naar Amsterdam om deel te nemen aan de Buitenveldert cup. Deze wedstrijd stond ook onder auspiciën van Karate Bond Nederland. Ook hier won Rick alle voorrondes. In een hele spannende finale trok Rick helaas aan het kortste eind.