Altena Road Circuit start in Werkendam

ALTENA – Het inmiddels oudste hardloopcircuit van Nederland, het Altena Road Circuit, begint dit jaar op 6 juli met De Van der Straatenloop in Werkendam.

Het stratenloopcircuit dat in zijn hoogtijdagen twaalf wedstrijden kende dreigde vorig jaar op te houden te bestaan. Eind 2015 melden zich toch weer een aantal enthousiaste mensen die het circuit hoewel in afgeslankte vorm wilden voortzetten. De organisatie van de stratenloopcup is in handen van de betrokken plaatselijke vereniging in samenwerking met Altena Road Runners.

Zo zijn er dit jaar nog vijf wedstrijden over, een minder dan vorig jaar, maar de organisatie denkt toch een aantrekkelijk programma te hebben om deze wedstrijden opnieuw te bundelen tot een nieuw circuit. De eerste is op 6 juli in Werkendam, de Van der Straatenloop kent van oudsher een sterk deelnemersveld en ook dit jaar beloven de voortekenen veel goeds. De tweede wedstrijd is op 24 augustus, daar staan traditioneel altijd veel jeugdlopers aan de start. De oudste stratenloop in de regio de BBQ Compleetloop in Giessen staat op de agenda voor 8 september. Ook deze wedstrijd heeft traditioneel een prominent plaatsje op de atletiek agenda. Op zaterdag 8 oktober wordt er weer gelopen in Hank bij de 10 van de Kurenpolder. En de laatste wedstrijd is net als de laatste jaren het geval was voorbestemd voor de Vestingstad Run in Woudrichem een loop over een halve marathon die nog steeds groeiende is.