Reparatie aan gasinstallatie bij Almkerk

ALMKERK – In het gebied in de driehoek Almkerk – Hank – Wijk en Aalburg was vrijdag overdag het aardgas reukloos.

Dat kwam doordat een installatie van de Gasunie, die de geur aan het reukloze aardgas toevoegt, enige tijd niet naar behoren heeft gewerkt. Hierdoor kon een gevaarlijke situatie ontstaan, omdat inwoners en installateurs eventueel uitstromend gas niet konden herkennen en ruiken zoals ze gewend zijn.

Het probleem aan de installatie is vrijdag aan het eind van de middag verholpen. Het duurde vervolgens nog even voordat de toegevoegde geur weer opgenomen was door het geurloze gas. Het gas op zichzelf is niet gevaarlijker dan ‘normaal gas’. Je kunt het alleen niet ruiken. De brand eigenschappen zijn gelijk; het heeft geen gevolgen voor apparaten.