Grote veranderingen bij Van der Straatenloop

WERKENDAM – De negende Van der Straatenloop, welke op woensdag 6 juli gehouden wordt, heeft een aantal hele grote veranderingen ondergaan.

Door de grote groei, van 85 naar ruim 250 lopers in een aantal jaren, is het bestaande parcours niet meer toereikend voor het aantal lopers. In overleg met de gemeente Werkendam is er nu een parcours wat dwars door het dorp gaat met start en finish op de Sportlaan. Dit houdt wel in dat de Borcharenweg, de Wiep en de Sportlaan een aantal uren afgesloten gaan worden. Ook nieuw is dat er leeftijdscategorieën per 5 jaar zijn, dit alles zou het aantal deelnemers toe moeten doen nemen. De datum is ook verschoven en nu is deze loop voor vele deelnemers de laatste snelle race voor de vakantie. Ook dit jaar is er weer elektronische tijd wat betekent dat alle deelnemers de juiste tijd over 5 kilometer krijgen en het niet uitmaakt waar je start.

De reactie van de lopers op deze nieuwe plannen is uitstekend want al vele hebben aangegeven te komen lopen in Werkendam. Lopers uit Ethiopië, België en snelle mannen uit Nederland hebben hun deelname toegezegd. Vooraf inschrijven voor slechts € 3,00 kan via de website www.stratenloopwerkendam.nl.