Van vakantiefoto naar reisfotografie

WERKENDAM – Van 17 juni tot en met 9 september exposeert Cees Rijnen in de bibliotheek van Werkendam een gedeelte van zijn werk.

Zijn onderwerpkeuzes lopen breed uiteen zoals op zijn hoge niveau maar zelden is te zien. Product-, architectuur- en portretfotografie zijn in het royale portfolio van deze inspirerende beeldmaker de speerpunten, reisfotografie is zijn grote passie. Los van het onderwerp stuurt hij voor ieder project aan op beelden met een uitgekiende balans tussen sobere maar zorgvuldig toegepaste techniek, het juiste moment en het standpunt. Die zorgvuldige methodiek zorgt voor herkenbare signatuur hoewel Cees zeer bewust ruimte open laat voor eigen interpretatie van de kijkers.

Stuk voor stuk dwingen zijn foto´s bij iedere confrontatie om ze nog eens, of intensiever, te bekijken. Of dat nu een boekvorm of extreem vergrote fine art afdrukken betreft, altijd bieden zijn beelden die ondefinieerbare diepte. Nu al weer zo’n kleine 38 jaar wordt de fotografie van Cees tentoongesteld, van Amsterdam tot Arles.

Vrijdagavond 17 juni om 19.00 vindt de opening van deze expositie plaats. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en kennis te maken met Cees en zijn werk.