ZomerFEEST op de Groenmarkt

GORINCHEM – De Groenmarkt biedt op zaterdag traditiegetrouw vermaak voor de hele familie.

’s Middags kan de jonge jeugd haar gang gaan tijdens het Zomerfestival met o.a. een optreden van Femke Meines, ’s avonds krijgen lokale sterren een podium om hun kunsten te tonen tijdens Talent@Gorcum. Daarna gaat het dak eraf!

Willem de Wijs: Vorig jaar stond Willem ook al op het Zomerfeest, als host van de zaterdagavond. Tussen alle optredens door heeft hij voldoende tijd om het publiek zijn wil op te leggen. Meezingen, van links naar rechts springen, een massale sit-down, niets is te gek. Willem heeft het vak geleerd in De Apres Skihut, Hollywood Music Hall, The Cooldown Café en op Kreta, maar is ook een graag geziene gast in Flashback. In 2012 en 2014 werd Willem niet voor niets uitgeroepen tot Populairste Party DJ van Nederland.
Rave van Fortuin (22.30 uur): Het principe is simpel: schrijf een aantal muziekgenres op een rad en draaien maar. Het lot van de avond ligt volledig in handen van het rad en de skills van het dj-team. Onder de bezielende leiding van het presentatie-duo Dans van der Togt (in glitterpak) en Leontien (met push-up bh) wordt de Groenmarkt bestookt met de meest vette en foute muziekstijlen. Verwacht alle muziek die eigenlijk niet meer mag, maar stiekem nog steeds op #1 staat in ieders party-playlist. Elke 15 minuten wordt er opnieuw aan het rad gedraaid en komt er een compleet andere muziekstijl voorbij. Uitgangspunt is gezelligheid, feest en herkenning. Na festivals als Mysteryland, Zwarte Cross, Paaspop en Solar is nu eindelijk het Zomerfeest aan de beurt.

Mental Theo (00.30 uur): Eind jaren tachtig werkte Theo Nabuurs als dj in clubs op Mallorca. Op een reünie van die feesten ontmoet hij Ramon Roelofs. Samen besluiten ze muziek te gaan maken als het dj-duo Charly Lownoise & Mental Theo. Hun eerste hit werd Wonderfull days. Als in 1998 Ruud de Wild vertrekt als vj bij TMF neemt Theo zijn programma’s over. Later werkt hij ook voor Veronica, RTL 7 en Slam!FM.