Tweede verdachte drugslab aangehouden

VEEN – Op 13 oktober 2015 werd in de Wielstraat in Veen een groot en professioneel drugslab aangetroffen. Na de eerdere aanhouding in mei van een verdachte is nu een tweede verdachte (44) aangehouden.

De maandagmorgen aangehouden man is de eigenaar en bewoner van het pand waar het lab is gevonden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie zet hiermee het onderzoek naar het drugslaboratorium voort. De eerste verdachte (24) die op 24 mei werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het laboratorium is na verhoor heengezonden, maar hij is nog wel verdachte in deze zaak.

Het drugslab werd op 13 oktober 2015 in een loods aan de Wielstraat in Veen aangetroffen. Het ging om een groot en professioneel lab. De politie legde beslag op een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) assisteerde bij de ontmanteling van het laboratorium.