Rosalie 't Lam turnt zich naar zesde plaats

GIESSEN – Giessense turnster Rosalie ’t Lam, van gymvereniging C.S.V. Hamarithi in Aalst, is afgelopen zaterdag tijdens de hoogst haalbare finale in haar niveau als zesde geëindigd.

Voor deze wedstrijd, die in Amsterdam werd gehouden, heeft zij zich kunnen plaatsen door eerst al tot de acht beste turnsters in de Jeugd D1 te behoren binnen het rayon. Vervolgens werd zij derde op de regiofinale waardoor zij zich rechtstreeks plaatste voor de eindfinale binnen het district Mid-West.

Rosalie mocht samen met nog een clubgenootje de districtsfinale starten op het toestel sprong. Sinds het begin van het wedstrijdseizoen turnt zij de sprong met de hoogste moeilijkheidswaarde. Het onderdeel gaat haar goed af en een mooie half in half uit volgde. Voor haar eerste sprong werd Rosalie beloond met een 12,000. Haar tweede sprong was nog iets beter en leverde haar een 12,050 op. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat geen enkele turnster haar meer kon verslaan op dit toestel. Met een gemiddelde van 12,025 was Rosalie de beste sprongturnster in het district.

Op brug turnde Rosalie een prachtige oefening met een kip op de hoge legger in verbinding met een wegzet salto. Haar salto landde ze direct tot stilstand. Echter waren de trainsters toch ietwat teleurgesteld toen het cijfer op het scorebord verscheen. Een 13,000 was te weinig voor een bijna perfecte oefening. Er werd dan ook meteen protest ingediend tegen het cijfer, maar dit mocht niet baten.

Het onderdeel balk geeft Rosalie altijd wat spanning. Het 10 centimeter dunne toestel voert de turnster dan ook voorzichtig uit. Deze voorzichtigheid zorgde ervoor dat de verbinding tussen de sprongen niet geteld werd. De oefening werd verder met gestrekte benen en zonder al te veel wiebels uitgevoerd. Een 12,500 was dan ook meer dan verdiend op dit toestel.

Het toestel vloer was het eindstation van de wedstrijd. Vol elegantie voerde Rosalie dit onderdeel uit. De jury kon dan ook niet anders dan een 14,800 geven voor deze oefening. Met een totaalscore van 52,325 kwam Rosalie op een 6e plaats terecht.