Merewade PrO opent voetbalkooi

GORINCHEM – De praktijkschool van het Merewade College heeft afgelopen week haar voetbalkooi in gebruik genomen.

Tijdens de jaarlijkse zomerbraderie werd in het bijzijn van de bezoekers, de leerlingen en het voltallige personeel de voetbalkooi geopend. De opening werd verricht door Mohammed Boukrouche, ambassadeur van het Gorcum Street Soccer, en Niels den Dekker, programmaleider van het sportprogramma B-Fit.

B-Fit is een programma van de Gelderse Sport Federatie. Waarbij er op school twee jaar lang een gezondheidsprogramma wordt gedraaid. Aan de hand van B-Fit wordt getracht de kinderen bewust te laten van een gezonde leefstijl. Sport, bewegen en voeding zijn hier belangrijke aspecten van. Leerlingen komen letterlijk tijdens de lesuren in beweging en worden bewust gemaakt van een gezonde leefstijl.

Doormiddel van een nieuwjaarsrun georganiseerd in januari waar het gehele Merewade Pro aan mee deed is er een gedeelte opgebracht voor de voetbalkooi. Aan de hand van het programma B-Fit wat uitgevoerd wordt op school door Niels den Dekker, kon er nog een gedeelte worden gerealiseerd. Daarnaast heeft de school ook een mooie bijdrage gedaan, zodat er een pannakooi voor de leerlingen kon worden gerealiseerd. Door deze aanwinst gaan en kunnen de leerlingen zowel tijdens als na schooltijd voetballen in de kooi. Dit zorgt voor een extra sportimpuls op het Merewade Pro. Leerlingen zijn hierdoor weer een kleine stap verder in het bewust zijn van bewegen en gezondheid.