GRC 14 promoveert naar de 1e Klasse

GORINCHEM – In de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1eklasse heeft GRC 14 het toch geflikt om na FC Axel en Bruse Boys nu ook Heerjansdam te verslaan.

De eerste twintig minuten hadden de gasten het betere van het spel. Zij wisten elkaar beter te vinden. Maar daarna was kwam GRC steeds beter in de wedstrijd en konden zij zich goed staande houden. Na tien minuten was er de eerste mogelijkheid voor GRC toen een voorzet van Michael vd Oever iets te hoog was voor Maba en even later een voorzet van Maba die nog net kon worden weggekopt. Na ruim een half uur kwam Heerjansdam goed weg toen Maba de keeper al was gepasseerd en David vd Linden de bal nog van de doellijn kon halen.

De tweede helft domineerde GRC 14 volledig de wedstrijd, maar wisten voor alsnog de geweldige keeper Sander Schreuder niet te passeren. Na een klein uur kreeg GRC enkele corners die alle door Ricky Vroon werden genomen en die voor veel onrust zorgde in het Heerjansdam doelgebied. De laatste tien minuten kwam Heerjansdam toch weer iets meer aan de bal en kreeg het ook weer wat kleine kansjes. Verlenging volgde.

Al vrij snel in deze verlenging werd er door beide teams gescoord. Na twee minuten kon Dennis Mijdam nog een doelpunt voorkomen toen een vrije trap van Thomas Oomsen voor hem opsprong, maar hij toch alsnog de bal kon pakken. Twee minuten later, dan de openingstreffer toen uit een voorzet van Samed Köksal, kwam Maba met een laag schot de keeper het nakijken gaf: 0-1. Lang kon GRC niet genieten van de voorsprong, want drie minuten was het al weer gelijk toen bij een voorzet vanaf de rechter kant Jelmer Nugteren totaal werd vrij gelaten en hij alleen maar tegen bal behoefde aan te lopen om te scoren: 1-1. Er volgde een tweede verlenging.

Heerjansdam had geen krachten meer om het GRC 14 nog echt moeilijk te maken en GRC domineerde de laatste vijftien minuten dan ook volledig. Het was niet wachten of GRC zou scoren, maar wanneer het zou toeslaan. En in de achttiende minuut was het dan zover. Bij de zoveelste gevaarlijke corner van Ricky Vroon beroerde Dennis Bergman de bal met zijn hoofd en verschalkte hierbij zijn eigen keeper 1-2. Na het laatste fluitsignaal stormde heel de GRC aanhang het veld op om de promotie naar de 1e klasse met de spelers te vieren.