Met Sono Koek naar de visarenden

WERKENDAM – Donderdag 2 juni werd het langverwachte nieuws tegenover Jacco Damen van Sono Koek bevestigd door boswachter Jacques van der Neut van Staatsbosbeheer: de allereerste visarendjes in Nederland zijn in De Biesbosch uit het ei gekropen.

Sono Koek biedt u de unieke mogelijkheid om met de Biesbosch-express, een elektrisch aangedreven treintje, naar het nest van de visarenden te gaan kijken. Natuurlijk wordt gepaste afstand gehouden, dus vergeet vooral uw verrekijker en/of telelens niet. In het verlengde hiervan is een bezoek mogelijk aan het Biesbosch MuseumEiland, niet ver van het nest van de visarenden vandaan. Vanaf de opstapplaats op de parkeerplaats aan het Steurgat (vanuit Werkendam eerste parkeerplaats na hoeve Keizersguldenwaard) brengt de Biesbosch-express u via een mooie route van ongeveer 30 minuten naar een geschikte uitkijkplaats. Daar heeft u de keuze om meteen mee terug te rijden of om circa 45 minuten tot een uur te blijven om van het visarendgebied te genieten. Vertrektijden van het treintje zijn 09.30 uur, 10.30 en 11.30 uur.

Reserveren voor deze prachtige mogelijkheid kunt u doen bij Sono Koek. Jacco Damen is te bereiken via 06-53218028 of via email info@sonokoek.nl . Een retourrit met de Biesbosch-express kost slechts € 8,50, waarvan € 1,- bestemd is voor Beleef en Geef de Biesbosch.