SGP-jongeren bezochten Goezate in Werkendam

WERKENDAM – SGP-jongeren Werkendam heeft woensdagavond 1 juni samen met zo’n 50 jongeren de ouderen in Goezate in Werkendam bezocht. De actie is een gevolg van het idee om (eenzame) ouderen uit de samenleving te bezoeken.

Met deze actie roept SGP-jongeren Werkendam jongeren op om eenzame ouderen uit de samenleving niet te vergeten. Bestuurslid Maarten van der Sluijs: “Toen we bezig waren met het benaderen van jongeren merkten we dat er veel animo was onder de jongeren. Blijkbaar vinden jongeren het belangrijk om de ouderen in de samenleving niet te vergeten.”

Nadat zo’n 50 jongeren zich om 19.30 uur hadden verzameld in het Goezate verspreidden zij zich over de verschillende afdelingen van het huis. Na een kort woordje van voorzitter Arie Rijneveld waarin hij opriep om meer aandacht aan het thema eenzaamheid te geven, verspreidden de jongeren zich over de afdelingen en stond er koffie met een lekker taartje klaar voor de bewoners en bezoekers. De bewoners van Goezate waren erg enthousiast over het spontane bezoek van zo veel jongeren.