'Waar zijn de zigeuners?' op Kasteel Dussen

DUSSEN – Donderdag 16 juni voeren het wereldmuziekkwartet Rusalki en het Amsterdam Chamber Theatre om 20.00 uur samen het muzikale verhaal ‘Kaj Jone Romale’ op over de wereld van de zigeuners, die langzaam verloren is gegaan.

Voor de muzikanten en spelers is Kaj Jone Romale voortgekomen uit wens om vorm te geven aan de liefde voor Roma muziek. Daarnaast hebben zij zich laten inspireren door het boek ‘Wij zigeuners’ van meesterverteller Jan Yoors, waarin hij beschrijft hoe hij voor de Tweede Wereldoorlog als jongen, van zijn twaalfde tot zijn achttiende, meereisde met een kumpania van zigeuners, en door de gedichten van de Roma dichters Papusza. Na de oorlog veranderde de wereld van de zigeuners. Het reizen, zoals zij dat gewend waren, werd hen onmogelijk gemaakt en het werd steeds moeilijker hun manier van leven vol te houden.

In de voorstelling wordt een diep en genuanceerd beeld gegeven van de Roma. Het kwartet en de toneelgroep laten dat heel mooi horen en zien. Toegang 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren bij voorkeur via www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.