Reis naar Shanghai in Biesbosch Schuur

WERKENDAM – Zaterdagmiddag 14 mei 2016 werd in de Biesbosch Schuur aan De Werken 1 in Werkendam de expositie ‘Grienduil en Meuzik’ geopend.

Te zien zijn o.a. een originele schrankkeet, vele foto’s, gereedschappen en allerlei ander materiaal op het gebied van griendhakken, rietsnijden en rijswerk. Ook komt men te weten waarom Werkendammers ‘Grienduilen’ werden genoemd en waarom zij de bijnaam ‘Meuzikken’ hebben gekregen. De expositie is te bezichtigen op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur en op zaterdag van 12.15-16.00 uur en kost slechts € 1,-. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Let op, op 11 juni en 2 juli is de Biesbosch Schuur gesloten.

Nel van As stelde de expositie over de grienduilen en meuzikken samen. Zij heeft al verschillende boeken over rijswerk en waterwerken op haar naam staan. Zo schreef zij ook het boek ‘Meuzikken in Shanghai’ over Werkendammers, die naar Shanghai trokken als arbeiders aan de Grote Waterwerken. Op zaterdag 18 juni hoopt Nel met haar bezoekers een reis te maken naar dat Shanghai van weleer. Ze doet dit aan de hand van ansichtkaarten van Marius van den Heuvel (1876-1943), die in 1908 naar Shanghai vertrok. Gaat u mee op reis? Om 14.00 vertrekt het gezelschap met een korte lezing en daarna zijn er foto’s te bekijken van de reis van Van den Heuvel en van Shanghai. De presentatie is ook digitaal te bekijken.