Nederbeat op de Groenmarkt

GORINCHEM – The Kik, Neerlands bekendste Nederbeatband, komt op woensdag 17 augustus naar de Groenmarkt.

Sinds 2014 is The Kik muzikaler en gevarieerder. Nog steeds hoor je invloeden van de biet, de sixties, The Beatles en The Kinks, maar The Kik heeft meer dan ooit gouden melodieën en spitsvondige teksten. Niet alleen gitaren en vocalen, maar ook blazers, strijkers en zelfs een draaiorgel. De band toerde langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. Ze begeleidde Boudewijn de Groot tijdens Noorderslag en werkten daarbij onder andere samen met Tim Knol en The New Cool Collective. En toen kwam de lang gehoopte uitnodiging van De Wereld Draait Door; The Kik werd de huisband van het programma.

Dit jaar was The Kik veel in het nieuws rond het overlijden van Armand. In 2015 namen ze samen met de protestzanger een album op met bewerkingen van zijn minder bekende nummers. The Kik: woensdag 17 augustus, 21.15 uur, Groenmarkt.