Nationale Nachtvlindernacht op Fort Giessen

GIESSEN – Altenatuur doet dit jaar voor de elfde keer mee aan de Nationale Nachtvlinder Nacht (NNN). Door jaarlijks op Fort Giessen te tellen is er inmiddels een aardig beeld van wat hier voor komt aan nachtvlinders.

Al meer dan 200 soorten staan op de lijst. Om 22.00 uur op zaterdag 4 juni bent u van harte welkom om mee te doen aan de telling. Deskundigen van Altenatuur geven ook uitleg. Afhankelijk van het succes, dat samenhangt met het weer, wordt doorgeteld tot 12 uur ’s nachts.

Bezoekers kunnen een uurtje komen of de hele tijd meedoen. De vlinders worden in het fortgebouw gedetermineerd, geadministreerd en vervolgens weer losgelaten. Aanmelden is niet nodig. Tussen 10 en 4 uur op 4 juni is ook het Pompveld met zijn eendenkooi geopend voor het publiek. De ingang is aan de Midgraaf 27.