Initiatief gestart voor aanleg van struikelstenen

WOUDRICHEM – De Woudrichemse Jos Korthout is gestart met een initiatief om in de Kerstraat in Woudrichem struikelstelen te leggen.

Dit ter nagedachtenis van de Joodse inwoners die uit Woudrichem in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord door de Nazi’s. Het betreft 7 inwoners van de gemeente die in Auschwitz zijn vermoord, zuiver en alleen omdat ze van Joodse bloede waren. Men wil eraan bijdragen, dat dit nooit vergeten wordt en ons scherp houdt en dat het nooit opnieuw mag gebeuren.

Günter Demnig, de Duitse kunstenaar-ontwerper van de Stolpersteine gaat de stenen maken en komt ze persoonlijk leggen. Hij zal worden ontvangen door het college van Woudrichem. Omdat hij zoveel aanvragen krijgt, is Woudrichem op de wachtlijst geplaatst. Woudrichem komt pas eind 2017, mogelijk in het voorjaar van 2018 aan de beurt.