Brons voor Rick Sonnema op de Rotterdamcup

WIJK EN AALBURG – De 18-jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zondag 29 mei tijdens de 9e internationale Rotterdam Cup Brons gehaald.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Deze wedstrijd stond onder auspiciën van Karate Bond Nederland. Na een zware loting wist Rick dat hij hard aan de bak moest om op het podium terecht te komen. Er streden zo’n 540 deelnemers van 63 clubs uit 6 landen om de hoogste podiumplaats. Rick wist door te dringen tot de halve finales maar daar verloor hij uiteindelijk van de latere toernooi winnaar.

Helaas dus geen finale maar opmaken voor de strijd om de derde plaats. Een Duitser werd zijn tegenstander. Na een mooie strijd om de derde plaats won Rick overtuigend met 3-0 en was het brons voor Rick. Rick is tevreden dat hij zich bij de senioren (18+) nog steeds goed staande kan houden.