Vertraging werkzaamheden N283 Hank – Aalburg

ALTENA – De provincie Noord-Brabant werkt momenteel aan de herinrichting van de N283 tussen Hank en Meeuwen.

De werkzaamheden zouden volgens planning half juli afgerond zijn, maar door onvoorziene omstandigheden is de opleverdatum uitgesteld tot eind december 2016. De werkzaamheden aan de N283 tussen Hank en Meeuwen zijn omvangrijk: acht kilometer weg wordt geasfalteerd, het kruispunt met de Kortveldsesteeg wordt vervangen door een rotonde en er worden parallelwegen aangelegd. Daarnaast wordt zeven kilometer aan persleidingen aangelegd voor Waterschap Rivierenland. Bovendien is een groot aantal explosieven uit de Tweede Wereldoorlog geruimd. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de provincie ook kabels en leidingen van nutsbedrijven verleggen en vervangen.

De werkzaamheden zouden half juli afgerond zijn, maar deze planning blijkt onverhoopt niet haalbaar. De vele regen die afgelopen winter is gevallen is daar een belangrijke oorzaak van. De ondergrond van de N283 bestaat uit zachte klei en verwerkt het vele water niet goed. De hoofdwerkzaamheden worden nu eind december afgerond. In het voorjaar van 2017 moet nog een asfaltlaag aangebracht worden tussen Hank en Dussen. Deze dunne toplaag kan niet in de winter uitgevoerd worden, omdat daarvoor droog weer met temperaturen boven de 5 graden noodzakelijk is. De exacte planning wordt nu uitgewerkt en belanghebbenden ontvangen zo snel mogelijk meer informatie.