Verwarde man aangehouden in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER – Een 48-jarige man uit Raamsdonksveer is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 04.30 uur aangehouden nadat in zijn woning een op een vuurwapen gelijkende aansteker was aangetroffen.

Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat de bewoner kampte met ernstige psychische problemen en in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Agenten hoorden van een familielid en de vriendin van de bewoner dat hij gedreigd had zichzelf dood te schieten. Er kwam daarop een politieonderhandelaar ter plaatse die telefonisch contact kreeg met de bewoner waarna agenten de woning betraden.

Daar werd een zwartkleurige aansteker aangetroffen die sterk lijkt op een vuurwapen. Er werden geen andere vuurwapens aangetroffen. De recherche stelt een onderzoek in of er ook sprake is geweest van bedreiging en of andere strafbare feiten.