Twee inbrekers aangehouden

SPRANG-CAPELLE – Op maandag 23 mei 2016 om 00.30 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een alarm melding binnen van een mogelijke inbraak in een woning aan de Capelsedreef in Sprang-Capelle.

Getuigen meldden dat er een verdachte auto in de straat stond. Agenten spoedden zich naar de woning. Daar werden ze aangesproken door getuigen die meldden dat ze, nadat het alarm was afgegaan, twee mannen hadden zien wegrennen. De politie stelde een onderzoek in en bemerkte dat de mannen via de achterzijde van de woning, over het dak van een schuur, naar binnen wilden. Maar het alarm gooide roet in hun eten en de mannen maakten dat ze wegkwamen via een weiland.

Omdat het vermoeden bestond dat de mannen met de auto, die in de straat stond, gekomen waren werd door de politie een afwachtende houding aangenomen. En dat leverde resultaat op, na enige tijd stapten twee mannen in de auto en reden weg. De bestuurder kreeg een stopteken, de twee drijfnatte inzittenden met het gras nog aan hun schoenen werden direct aangehouden. Een 24-jarige man uit Sprang-Capelle en een 26-jarige man uit Loon op Zand werden naar het bureau gebracht. Een onderzoek is opgestart.