Kozakken Boys wint EM Cup

WERKENDAM/SCHELLUINEN – Kozakken Boys is de eerste winnaar van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup.

In een spannende finale voor ongeveer 800 toeschouwers in Schelluinen bleek Kozakken Boys na strafschoppen te sterk voor hoofdklasser LRC. Na 120 minuten stond het 1-1 en pas na liefst 28 strafschoppen hadden ‘de Boys’ de titel binnen. De wedstrijd liep voor Kozakken Boys lange tijd niet zoals gehoopt. In de 30e minuut kwam LRC op een voorsprong en Kozakken Boys was voor rust niet bij machte om het LRC echt moeilijk te maken. In de tweede helft draaide Kozakken Boys de duimschroeven verder aan en was de inzet er wel maar lukte het gewoon niet.

Kozakken Boys maakte in de 70e minuut de gelijkmaker en drong aan maar paal en lat stonden een voorsprong in de weg. Ondanks de twee keer een kwartier verlenging lukte het niet om de zege veilig te stellen en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Een ongekend lange en spannende penaltyserie betekende uiteindelijk de eerste plaats in de EM Cup.