Begin 2017 start procedure werving burgemeester

GORINCHEM – Begin 2017 start de procedure voor de werving van de nieuwe burgemeester van Gorinchem. Dat is de uitkomst van het bezoek van de fractievoorzitters aan de commissaris van de Koning in Zuid- Holland, Jaap Smit.

De nieuwe burgemeester moet voor de zomer van 2017 geïnstalleerd zijn. De fractievoorzitters zijn woensdag 18 mei bij de commissaris van de Koning in Den Haag voor overleg geweest. De fractievoorzitters en de commissaris streven naar installatie van de nieuwe burgemeester voor het zomerreces van 2017. De nieuw te vormen vertrouwenscommissie gaat hard aan de slag met het maken van een profielschets die naar verwachting in januari wordt gepresenteerd aan de commissaris van de Koning.

Daarnaast was de voortgang van de opdracht van de huidige interim burgemeester Govert Veldhuijzen onderwerp van gesprek. Gezamenlijk is geconstateerd dat Veldhuijzen en Gorinchem op de goede weg zijn met de opdracht van de commissaris.