Eerst Pinkpop daarna het Zomerfeest: Lucas Hamming

GORINCHEM – Sinds zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland gaat het hard met de carrière van Lucas Hamming.

In korte tijd pakte hij twee keer de 3FM Megahit, bracht hij zijn debuutalbum uit en werd Lucas en zijn band door Matthijs van Nieuwkerk verkozen tot de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door. Met zijn soms wat harde en dynamische liedjes betrad Lucas al verschillende grote podia. Dit jaar staat onder andere het Bevrijdingsfestival, Pinkpop en Concert at Sea op het programma. Maar dus ook het Zomerfeest op de Groenmarkt.

De singer-songwriter uit ’t Gooi begon op jonge leeftijd al met het maken van muziek. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet; hij kreeg de muziek van David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. In oktober bracht Lucas Hamming zijn debuutalbum ‘HAM’ uit. De muziek is heel poppy en rockt tegelijkertijd door de aanwezigheid van zijn band. Een goed voorbeeld hiervan is single ‘Never Let You Down’, waarbij niet alleen de tekst, maar ook het catchy gitaarrifje voortdurend in je hoofd blijft hangen. Lucas Hamming heeft een goed jaar achter de rug, maar 2016 lijkt alleen nog maar beter te worden. We gaan het zien: donderdag 18 augustus, 21.15 uur, Groenmarkt.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat op dinsdag Oakmadness, Ronnie Flex, Jebroer en Mr. Polska het podium betreden. Op woensdag is het de beurt aan Danny Vera met zijn rock-‘n-roll-sound en de week wordt op zondagmiddag afgesloten door Gare du Nord. Wekelijks maakt de organisatie nieuwe artiesten bekend via haar website www.zomerfeest.nl en haar social media kanalen.