Rosalie 't Lam wint zilver

BREDA/GIESSEN – De Giessense turnster Rosalie ’t Lam turnde tijdens het Pinksterweekend naar de zilveren medaille in de categorie Jeugd D1.Voor de turnster een goede opwarmer voor de districtsfinale waarvoor zij zich geplaatst heeft.

Rosalie begon ietwat onzeker op het toestel brug. Normaal gesproken is dit haar favoriete toestel en ze was vastbesloten om de zolendraai, een nieuw element, toe te voegen aan haar oefening. Tijdens het inturnen kwam zij erachter dat het toestel erg glad was en niet zo fijn turnde als de brug in de eigen zaal bij S.V. Hamarithi in Aalst. De zolendraai werd dus achterwege gelaten en er werd vooral gefocust op een hoge opzwaai en het netjes doorturnen van de oefening. Dit lukte de turnster aardig, alleen na de kip op de hoge legger had ze even een aarzeling. Daarna volgde toch een prachtige salto. Het onderdeel leverde haar een 12,600 op.

Na brug, komt het altijd wiebelige toestel balk. Na een goede oefening op de vorige wedstrijd, had Rosalie hoop op zo’n zelfde afloop. De turnster wist zich goed staande te houden en het resulteerde in een 11,500. Een derde plaats op het toestel. Op vloer was Rosalie zoals gewoonlijk heel strak en beheerst. De arabier en flikflakken waren beheerst uitgevoerd en ook de overslagen gingen beter dan anders. Met een 12,750 werd Rosalie op dit toestel ook derde.

Uiteindelijk moest alleen de sprong nog worden uitgevoerd. Rosalie turnt twee keer een half in half uit met plankoline, de sprong met de hoogste moeilijkheidswaarde. Dit leverde haar dan ook hoge punten op. Een 11,250 was goed voor een eerste plaats. In de meerkamp betekende deze cijfers samen een zilveren medaille.