Esra Kostense turnt naar zilver

BREDA/RIJSWIJK – De Rijswijkse Esra Kostense turnde afgelopen weekend naar een tweede plaats op de Open Bredase Turn Kampioenschappen in het gemeentelijk sportcentrum in Breda. Met een score van 44,2 punten liet zij veel andere turnsters achter zich.

Sinds een aantal weken heeft de turnster een overstap gemaakt van haar oude vereniging C.S.V. De Zilvermeeuw naar S.V. Hamarithi in Aalst. Deze overstap bleek een goede keuze. Niet alleen heeft Esra al heel wat nieuwe elementen geleerd, ook straalt het plezier van haar gezicht als zij haar oefeningen uitvoert.

Zaterdag in de middag mocht zij haar wedstrijd starten op het toestel brug, één van de betere toestellen van de turnster. Dit bleek ook toen de score zichtbaar werd. Met een 11,300 behaalde zij het hoogste punt op dit toestel. Een goede start is het halve werk. Dat werd ook duidelijk toen zij een 10,750 kreeg voor haar balkoefening. Esra had wat wiebeltjes, maar turnde alles keurig tot stand.

Op vloer werden nog snel voor de oefening begon wat aanpassingen gemaakt om een nog hogere score te halen. Esra koos ervoor om een arabier flikflak salto te turnen. Een onderdeel wat zij sinds kort pas beheerst. Met heel veel zelfvertrouwen voerde ze de acrobatische serie uit en dit leidde tot een 11,050 op het toestel. Alleen sprong was nog aan de beurt en ook dit toestel ging prima.

Esra Kostense werd verdiend het zilver omgehangen, tijdens haar eerste grote individuele wedstrijd van het jaar.