Kindergemeenteraad wil in gesprek met zwembad

WOUDRICHEM/ANDEL – Tijdens de kindergemeenteraad was er een vraag aan het zwembad Aqua Altena in Andel voor een opblaasdino. De deelnemers van de basisschool uit Waardhuizen hadden een soort amendement.

Zij stelden voor om met een groep kinderen naar het zwembad te gaan en te vertellen hoe het zwembad aantrekkelijker gemaakt kan worden voor de jeugdige bezoekers. Dit amendement is toen niet uit de verf gekomen, maar raadslid Ad de Graaf heeft dit opgepikt en doorgegeven aan het management van het zwembad. Zij reageerden heel blij en wilden graag horen wat kinderen van het zwembad vinden en wat er anders kan.

Alle wensen kosten geld dus het is niet bij voorbaat zo dat alles door kan gaan, maar daar zijn de kinderen zich van bewust. De basisschool uit Waardhuizen gaat het gesprek aan en samen met de Jeugdraad zullen zij op maandag 23 mei om 19.00 uur in gesprek gaan met het management van het zwembad. De heer A. Eikelenboom heeft toegezegd heel serieus te luisteren naar de jeugd. Ook zal dit aangeboden worden aan het college van B&W van Woudrichem zodat zij dat kunnen betrekken in het overleg met het bureau dat onderzoek doet.