Rijbewijs kwijt vanwege aso rijgedrag

RAAMSDONKSVEER – Een 41-jarige automobilist uit ‘s-Hertogenbosch is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De automobilist werd dinsdag 10 mei 2016 om 01.15 uur gevolgd door het Verkeersteam vanaf de A27 naar de A59 op knooppunt Hooipolder.

Het leek erop alsof hij een verkeersconflict had met een andere weggebruiker. De verdachte sorteerde namelijk voor om rechtsaf, richting Raamsdonksveer, te rijden. Maar bij groen licht sloeg hij alsnog linksaf in de richting van Waalwijk.

Op de A-59 was er vervolgens sprake van zeer grote snelheidsverschillen. De man reed afwisselend 70 km/u tot circa 200 km/u op de autosnelweg. Bij rustplaats Labbegat kreeg de bestuurder van de grijze VW Golf een stopteken. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.