Pech op de Nurburgring voor Peter Schalken

DUSSEN – Na de races in Hengelo moest Peter Schalken deze keer aan de bak op de Nurburgring in Duitsland voor het Open Nederlands Kampioenschap.

De weersvooruitzichten waren prima en ook met het vertrouwen zat het goed. In de kwalificaties ging het allemaal wat minder gemakkelijk als verwacht. De coureur uit Dussen had problemen met de afstelling van de Yamaha en dat resulteerde in een 4e startplaats. Voor de eerste race werd de setting nog omgegooid, dus was het de eerst ronden wennen. Daarna ging het steeds beter en kwam Schalken in gevecht om de podium plaatsen.

Helaas werd Peter naast de baan geduwd in een gevecht en kwam ten val. Vliegensvlug werd de motor opgeraapt en verder gegaan en een 7e plaats was het eindresultaat. Tussen de races werd de opgelopen schade hersteld, maar tijdens de opwarmronde van race twee gaf de motor een storing en stopte er mee. Helaas een minder geslaagd weekend, maar vol goede moed naar de thuisraces in Oss op Tweede pinksterdag.