Onderzoek fietsbrug langs A27 gereed

GORINCHEM – Het onderzoek naar een fietsbrug langs de A27 in Gorinchem is gereed. De gemeenteraad had hierom gevraagd. Op 12 mei worden de resultaten van het onderzoek in een parallelsessie met de gemeenteraad besproken.

Bij de behandeling van het fietsplan eind 2013 heeft de gemeenteraad aangegeven een onderzoek te willen naar de haalbaarheid van een fietsverbinding langs de A27. Ook wilde de raad een onderzoek naar de haalbaarheid van een fietsverbinding tussen Gorinchem Oost en Gorinchem West. Het eerste onderzoek naar de fietsverbinding langs de A27 is nu afgerond. Het onderzoek laat zien dat een dergelijke fietsverbinding bij kan dragen aan de verkeersveiligheid en enigszins aan de doorstroming van het autoverkeer. Maar een fietsbrug is vooral een verbetering in reistijd en reiskosten.

Uit het onderzoek blijkt echter ook dat een fietsbrug een miljoeneninvestering is. Meer dan in eerste instantie verwacht. Het onderzoek wijst ook uit dat er een betere manier is om de veiligheid en de doorstroming van het autoverkeer te verbeteren, hoewel ook dat enkele miljoenen kost. Op basis van de resultaten van het onderzoek naar een fietsverbinding langs de A27 lijkt het niet zinvol om ook nog onderzoek te doen naar een fietsverbinding tussen Gorinchem West en Gorinchem Oost.