Oakmadness en Jebroer ook op Zomerfeest

GORINCHEM – Tim Kimman (Jebroer) groeide op in Leiden en is een typisch geval van ‘ruwe bolster, blanke pit’.

Opgevoed door twee vrouwen, was hij al op jonge leeftijd de man in huis. In zijn tienerjaren was hij regelmatig onhandelbaar, maar door zijn goedlachse, open houding veranderde hij in ieders grote broer.

Via een omweg belandde de rapper in de studio bij producer Boaz van de Beatz en werd vervolgens door het rapperscollectief ‘Nouveau Riche’ in de armen gesloten. Met Boaz als vaste partner achter de knoppen, verschenen nummers als ‘Btje vliegen tog’, ‘Van een andere moer’ en ‘Vriendje’. Jebroer toont zich goudeerlijk, maar je hoort dat hij op straat is opgegroeid. De videoclips bij de aanstekelijke, elektronische hiphoptracks zijn goed voor honderdduizenden views op YouTube.

Samen met Mr. Poslka tourt Jebroer langs alle poppodia en festivals van Nederland en België. Hoogtepunten zijn optredens op Solar, Paaspop, Noorderslag en meerdere Bevrijdingsfestivals. Hits als Duizend Nachten (een samenwerking met FeestDJRuud), Banaan, (met Stepherd, Skinto en Jayh) en Allermooiste feestje (met Yellow Claw), zullen de Groenmarkt volledig op zijn kop zetten.

Met Ronnie Flex om 21.00 uur, Jebroer om 22.00 uur en Mr. Polska om 22.45 uur is de dinsdagavond bijna volledig gevuld. Eén naam ontbreekt nog: Oakmadness! Al jaren zijn Ivo en Jordy een vaste waarde in het Zomerfeestprogramma. Als afsluiter op de vrijdag, als opwarmer op de dinsdag, het maakt het dj-duo uit Asperen niets uit. Ook dit jaar zullen zij er met heerlijke zomerse plaatjes voor zorgen dat het publiek in de juiste stemming komt. Wacht dus niet tot 21.00 uur.