Nick Lisman en Laura Verhoeven blinken uit

WERKENDAM – Terwijl een groot deel van Nederland aan het genieten was van het mooie weer, zaten zes zwemmers van de Biesboschzwemmers in het binnen zwembad van Dordrecht. Nick Lisman en Laura Verhoeven waren daar de grote uitblinkers.

Nick en Laura wisten beide op de 100 vrije slag te excelleren. Eerst mocht Laura het water in duiken en zijn was ruim acht seconden sneller dan haar tijd uit het 50 meter bad. Echter Laura was ook nog eens bijna twee seconden sneller dan haar tijd uit het 25 meter bad. Later op de 50 schoolslag was Laura minder gelukkig, ze was net iets langzamer dan haar snelste tijd ooit.

Voor Nick was er een week geleden enige angst dat hij vandaag niet zou kunnen zwemmen. Hij had zich in zijn vinger geknipt, maar gelukkig voor hem mocht hij vandaag te water. Nick kwam alleen op de 100 vrije slag aan de start en ondanks het lange wachten wist hij een uitstekende indruk achter te laten. Nick was ook ruim acht seconden sneller hij eerder is geweest in een 50 meter bad en maar iets meer dan een seconde langer dan zijn tijd uit het 25 meter bad.

Femke Golverdingen, Ilse van de Pol, Julia Verhoeven en Leendert Paans waren de overige deelnemers. Femke wist zich te verbeteren op de 50 rugslag, ze was ruim vier tienden van een seconde sneller. Voor Julia was er een verbetering op haar favoriete nummer, de 50 vlinderslag. Julia was ruim twee tienden sneller. Voor Leendert was er ook een record, namelijk op de 200 vrije slag. Hij ging in een hoger tempo van start en liet hierdoor een keurige indeling van de 200 meter zien. Leendert was bijna een seconde sneller. Aan het einde van de middag op de 200 wisselslag wist hij zijn beste tijd met twee tienden te benaderen. Voor Ilse waren er geen persoonlijke records, maar ondanks dat feit was ze toch tevreden want het ging weer lekker en dat bleek vooral op de 50 ‘vrij’.

Over enkele weken komen deze zwemmers aangevuld met nog een handvol zwemmers aan de start van de twee weekenden Brabantse Kampioenschappen en dat zullen hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijden van dit binnen seizoen zijn.