Marianne Vos wint bij de Elite Vrouwen

AALBURG – Tijdens het Wielerevenement, dat dat dit jaar voor de tiende keer werd gehouden in Aalburg, was weer van alles te beleven. Het warme weer maakte dat het voor de toeschouwers en heerlijke dag waar voor iedereen wat te beleven was.

In de vroege ochtend was er al heel wat activiteit beleven. Wielrensters waren zich aan het voorbereiden voor de Marianne Toertocht waar in twee in twee groepen werd gestart en waar Marianne Vos de dames toesprak voor ze aan hun tocht konden beginnen die liep door het zonovergoten en prachtige landschap van Aalburg. Het verdere programma had ook dit jaar weer veel te bieden in de organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om de sport zo breed mogelijk te brengen.

Zo waren er bijvoorbeeld de Meisjes Nieuwelingen en de Meisjes Junioren te volgen die een cours reden van 2x 30 km. De Handbikers waren ook dit jaar aanwezig met een nog groter aantal dan vorig jaar. Verder waren er verschillend rennen voor de jeugd, waaronder de Dikke Banden Race. Wie tussen de activiteiten even wilde bijkomen van al dat sportgeweld kon heerlijk vertoeven op het plein voor het gemeentehuis waar weer verschillende nevenactiviteiten plaatsvonden of gewoon heerlijk kon genieten in de zon van een drankje of een hapje.

Halverwege de middag werden de Elite vrouwen aan het publiek voorgesteld en een half uur later vertrekken de dames voor hun monstertocht die zich door het Aalburgse landschap slingerde. Na een mooie wedstrijd, waar flink werd gestreden, was het uiteindelijk Marianne Vos die voor de zevende maal de wedstrijd op haar naam wist te schrijven.