Jan Bouwhuis winnaar van het WK Visbakken

WOUDRICHEM – Tijdens het twintigste Woerkums Kampioenschap visbakken is Jan Bouwhuis de winnaar geworden hij kreeg deze prijs uit handen van Burgemeester Arie Noordergraaf van de gemeente Woudrichem.

De tweede prijs was voor Jan Timmermans en de derde plaatst voor Ronald Vink. Als herinnering aan de visserijtijd van het stadje, wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag het Woerkums kampioenschap vis bakken gehouden. Dit als onderdeel van het jaarlijkse Festival Weekend.

Het kampioenschap is een landelijk uniek evenement en trekt dan ook jaarlijks duizenden bezoekers uit het gehele land. Het kampioenschap wordt gehouden in één van de mooiste straten van het stadje, met als vaste decoratie de vele fraaie monumentale panden. Aan het kampioenschap nemen jaarlijks ruim 30 amateur visbakkers deel, zowel uit Woudrichem als de weide regio.