Huis-aan-huis hondencontrole in mei en juni

WERKENDAM – Controleurs van het bureau Legitiem B.V. gaan van 9 mei tot en met 30 juni in de gemeente Werkendam langs de deuren om het hondenbezit te inventariseren. De controleur kan zich legitimeren als werknemer van Legitiem B.V.

Treft de controleur een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan vult hij een aangiftebiljet in. De hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit. Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan aan SVHW door, dan komt u in aanmerking voor ontheffing.

Voor verschillende gemeenten verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks vindt hiervoor een controle op hondenbezit plaats door Legitiem B.V. U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. U kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.