Veel regiotalenten bij de7-Dorpenomloop

AALBURG – Er heeft zich een recordaantal jeugdrenners ingeschreven bij de tiende 7-Dorpenomloop van Aalburg die in de regio wonen.

Vorig jaar reed er helemaal geen jeugd in verband met een wijziging in het programma. De organisatie heeft besloten dit jaar eerder te starten en het programma zal ook zeker een half uur langer duren zodat alle groepen zaterdag aan bod zullen komen. Voor het eerst zijn er ook drie klassiekers in plaats van twee. Om 09.00 uur starten de nieuwelingen meisjes voor hun wedstrijd over 60 kilometer daarna komen de meisjes A aan de beurt, voor ook 60 kilometer en ’s middags de elite vrouwen voor 130 kilometer.

Bij de meisjes A twee rensters uit Elshout. Daar tussendoor de zogenaamde afwachtingswedstrijden met heel veel jeugd en een dikke bandenwedstrijd. En natuurlijk de handbikers met maar liefst 33 deelnemers, dat zijn er zes meer dan vorig jaar toen er ook al een recordaantal deelnemers was.