Gare du Nord sluit Zomerfeest 2016 af

GORINCHEM – Het Zomerfeest op de Groenmarkt is er voor iedereen. Opnieuw is het de vrijwilligers van Stichting Zomerfeest Gorinchem gelukt een stijlvolle slotact te programmeren: Gare du Nord.

Zangeres Dorona Alberti en haar mannen weten al jaren hun publiek in vuur en vlam te zetten met hun energieke, groovy en sexy optredens. Met hits als ‘Marvin & Miles’, ‘Beautiful Day’ en ‘You’re My Medicine’ met Marvin Gaye weten zij het publiek massaal in beweging te krijgen, terwijl het indringende ‘We Still Grow’ de bezoekers in de ziel weet te raken. Het optreden op de Groenmarkt bevat alle bekende publieksfavorieten, funkier dan ooit, maar er is nog veel meer te beleven. Als enige Nederlandse band staat Gare du Nord onder contract bij het New Yorkse Blue Note Records label. Vier jaar lang hebben fans moeten wachten op een nieuw Gare du Nord repertoire; dat wachten werd vorig jaar ruimschoots beloond met het album Stronger! Een nieuwe plaat die nog maar eens bewijst dat Gare du Nord tot de absolute top in Nederland behoort.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat niemand minder dan Ronnie Flex de festivalweek opent op dinsdag 16 augustus om 21.15 uur. Later die avond maakt ook ‘Gorcummer’ Mr. Polska zijn opwachting, op woensdag is het de beurt aan Danny Vera met zijn rock-‘n-roll-sound.