De week van ons water in Werkendam

WERKENDAM – De week van Ons Water van 1 tot 8 mei staat in het teken van schoon water. Op dinsdag 3, vrijdag 6 en zaterdag 7 mei organiseren Evides en het Biesbosch MuseumEiland te Werkendam bijeenkomsten rond het thema schoon water.

Je krijgt die dag in en rond het museum uitleg over hoe drie in de Biesbosch aangelegde
spaarbekkens het drinkwater voor de gemeente Rotterdam leveren en wat daar allemaal bij komt kijken en hoe het museum een filter van wilgen gebruikt om het vuile water schoon te maken. Daarna maak je een kleine wandeling vanaf het museum naar de uitzichtheuvel van de Petrusplaat, een van de drie spaarbekkens in de Biesbosch.

Kom dus op deze dagen van alles te weten over drinkwater uit de Biesbosch: hoe wordt het gemaakt, waar komt het vandaan en hoe wordt het gezuiverd. Er zijn twee excursies per dag; om 11.00 uur en 13.30 uur. Het maximum aantal deelnemers per excursie is 30. Voor bezoekers van het museum zijn hieraan geen extra kosten verbonden. Inschrijven kan bij het Biesbosch MuseumEiland, tel. 0183-504009 of info@biesboschmuseumeiland.nl.