Bewogen weekend voor Peter Schalken

HENGELO/DUSSEN – Na het eerst raceweekend op het Franse circuit van Croix en ternois, ging het race circus nu naar het straten circuit van Hengelo.

Omdat hier dubbele races gereden worden voor zowel de BeNecup als het IRRC, moest Peter Schalken flink aan de bak. Op zaterdag werden de kwalificaties verreden en ondanks dat Schalken goed mee kon komen, had hij nog veel last van zijn gekneusde ribben. Voor het IRRC kampioenschap wist Schalken zich als derde te kwalificeren. Ook voor de BeNecup moest gekwalificeerd worden en dat resulteerde in een mooie vierde startplaats. Toen de eerste IRRC race op zondag van start ging, was Schalken goed weg. Er werd een bekeken race gereden en een prachtige tweede plaats was het resultaat. De tweede race voor de coureur was de eerste BeNecup wedstrijd. Peter Schalken pakte vanaf de vierde plaats de kopstart, maar werd in de eerste bocht voorbij gestoken. Bij het uitkomen van de tweede bocht werd de DF coureur aangetikt en ging onderuit.

De schade was niet al te groot en dus kon er de tweede IRRC race gewoon weer gestart worden. Schalken was wederom goed weg, en reed een mooie race. Een vierde plaats was het eindresultaat. De vierde race voor het DF racingteam was de laatste BeNecup wedstrijd. Schalken had eerder op de dag al op het podium gestaan en wilde dat nog wel een keer proberen. Een goed opgebouwde race eindigde uiteindelijk op een mooie vierde plaats. Het team kan en mag met een tevreden gevoel terug kijken op een mooi weekend. Op 15 en 16 mei zijn de volgende races op het paalgraven circuit van Oss.