Lange politieachtervolging ook door Altena

UTRECHT/BAVEL – Een politie achtervolging die in Utrecht begon, eindigde in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur op de A-27 bij Bavel.

In Utrecht wilden agenten de bestuurder van een Mercedes controleren en gaven een stopteken. Dit werd echter door de automobilist genegeerd. Er ontstond een achtervolging over de A-27 richting Breda, waarbij ook andere politie eenheden aansloten. De bestuurder reed met zodanige hoge snelheden dat vanwege gevaar voor weggebruikers werd afgezien van een blokkade.

Hij nam bij Bavel de afrit en reed vervolgens de oprit weer op waarbij hij tegen een Volvo met daarin agenten van de landelijke eenheid reed. Kort hierna crashte de vluchter door rechts van de oprit het gras in te rijden, alwaar hij werd aangehouden. De man is niet in het bezit van een rijbewijs. Er is door een arts bloed afgenomen omdat het vermoeden bestaan dat hij onder invloed was van drugs. De auto is in beslag genomen.