Kozakken Boys krijgt drie winstpunten in mindering

WERKENDAM – De landelijke tuchtcommissie heeft Kozakken Boys drie winstpunten in mindering en een boete van 300 euro opgelegd.

Deze straf krijgt de club uit Werkendam vanwege onbehoorlijk gedrag van één of meerdere supporters van Kozakken Boys doordat zij bij herhaling buitensporig verbaal geweld hebben gebruikt tegenover het arbitrale kwartet. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd Kozakken Boys – GVVV van 9 april 2016. In de eerste en tweede helft van de wedstrijd hebben toeschouwers van Kozakken Boys zich herhaaldelijk negatief uitgelaten richting de arbitrage. De tuchtcommissie is van mening dat Kozakken Boys na de melding van de arbitrage, in de rust van de wedstrijd, onvoldoende maatregelen heeft getroffen om de tweede helft van de wedstrijd rustig te laten verlopen. Doordat er hiertegen onvoldoende werd opgetreden door Kozakken Boys voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt om de wedstrijd in de 83e minuut te staken.

Kwetsende uitlatingen horen niet op een voetbalveld thuis en geven de voetbalsport maatschappelijk gezien een negatieve uitstraling. De landelijke tuchtcommissie is dan ook mening dat een zware straf op zijn plaats is. Kozakken Boys heeft tot woensdag 4 mei 2016 om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.