Grappenmakers stelen reddingsboei in Werkendam

WERKENDAM – Een 24-jarige man uit Klundert en een 21-jarige man uit Werkendam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.20 uur aangehouden op de Biesboschhaven Noord in Werkendam vanwege de diefstal van een reddingsboei.

Agenten waren bezig met een controle en zagen een auto met behoorlijke snelheid vanaf de kade aan komen rijden. Ongeveer 30 meter achter die auto ging iets over de grond dat eerst onder hun politiebus en daarna onder een andere geparkeerde auto klapte. Ze zijn achter het voertuig aangereden en hebben een stopteken gegeven. Er zaten drie mannen en één vrouw in. De bestuurder en één van de passagiers gaven aan dat zij de reddingsboei uit een kast hadden gehaald en achter de auto hadden geknoopt, de andere twee inzittenden hadden daar niets mee te maken. Ze hadden dat voor de grap gedaan.

Ze werden aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Ze zijn zaterdagmorgen verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Ze hebben afstand gedaan van de beschadigde reddingsboei die teruggegeven wordt aan de havenmeester.