Sterke internationale prestaties Biesboschzwemmers

ANTWERPEN – Een groep van 14 zwemmers heeft het afgelopen weekend meegedaan aan de 25 editie van de Antwerp International Youth Swimming Cup.

Voor de Biesboschzwemmers was het al weer de negende keer dat zij naar Antwerpen gingen. Uiteindelijk werden er 30 persoonlijke records genoteerd en waren Julia Verhoeven en Tom Kruis de uitblinkers qua aantal records. Sanne van de Pol behaalde de beste klassering met een vierde plaats op de 50 schoolslag.

Tom wist in twee dagen tijd zeven persoonlijke records te zwemmen en hij kwam op zeven nummers aan de start. Zijn beste klassering behaalde Tom op de 200 wisselslag, op dit nummer werd hij achtste in een nieuw persoonlijk record. Op de 50, 100 en 200 vrije slag, 100 schoolslag en 50 vlinderslag (tijdens de 200 wisselslag) wist hij ook nog zijn tijden aan te scherpen. Alleen op de 50 schoolslag wist hij zich niet te verbeteren.

Bij de meisjes was Julia qua aantal records de beste zwemster voor de Werkendammers. Zij kwam ook zeven keer aan de start en ging ook naar huis met zeven persoonlijke records. Haar beste prestaties was de 20e plaats op de 200 schoolslag in een nieuw persoonlijk record. Halverwege deze race verbeterde zij haar record en dit wist zij later nogmaals te doen tijdens de 100 meter schoolslag. Op de 50, 100 en 200 rugslag en de 50 schoolslag was ze ook nog sneller dan ooit.

Sanne behaalde vier keer een top tien notering. Op de 50 schoolslag verbeterde zij haar beste tijd en dit was goed voor een vierde plaats. Op de 50 vrije slag eindigde Sanne twee plaatsen lager, namelijk zesde, opnieuw in een persoonlijk record. Op de 100 vrije slag en 200 schoolslag werd Sanne achtste en op de 100 schoolslag was er een tiende plaats.

Bij de jongens kwamen ook nog Nick Lisman, Leendert Paans en Simon Schmidt aan de start. Nick was dit weekend heel sterk op dreef met records op de 50 en 100 schoolslag. Halverwege zijn schoolslag race verbeterde hij ook nog zijn record. Leendert verbeterde zich op de 100 en 200 vrije slag en op de 100 vlinderslag bleef hij nipt boven zijn persoonlijke record steken. Voor Simon waren er drie persoonlijke records, hij deed dit op de 100 en 200 vrije slag en 200 wisselslag.

Bij de meisjes debuteerden Leandra van Oord en Romée van Rossem in Antwerpen. Leandra zwom een snelle tijd op de 50 vrije slag, nipt boven haar beste tijd uit het 25 meter bad en op de 100 schoolslag bleef ze een halve seconde boven haar 25 meter bad tijd. Romée was op de 50 ‘vrij’ binnen de 40 seconden aan de andere kant en was sneller dan haar 25 meter bad tijd. Op de 50 rugslag was ze te vroeg gestart en dus werd haar tijd uit de uitslag gehaald.

Redine van Breugel, Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Ilse van de Pol, Rebecca Schmidt en Laura Verhoeven waren de andere deelnemers. Voor Redine, Larissa en Laura waren er persoonlijke records te noteren. Femke, Ilse en Rebecca zullen met een minder gevoel terug kijken op het weekend zwemmen.