Fietspont Hollandse Biesbosch gaat varen

DORDRECHT – Vanaf zondag 1 mei 2016 vaart de pont de Grienduil op zaterdag en zondag als fietsveer tussen Biesboschcentrum Dordrecht en de Ottersluis.

Daarmee komt er een wandel- en fietsverbinding tussen de Hollandse en de Brabantse kant van Nationaal Park De Biesbosch. De pont, die 12 personen met of zonder fiets kan vervoeren, vaart in het weekend vanaf 9.00 uur vijf keer per dag naar de Ottersluis. Daar kan men overstappen op het veer over de Nieuwe Merwede tussen de Kop van ’t Land en Werkendam voor een bezoek aan het nieuwe natuurgebied de Noordwaard en het Biesbosch MuseumEiland.

Vanuit de Brabantse kant van het nationaal park wordt het zo mogelijk om per fiets het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch te bereiken. Vanuit daar kan men verder fietsen naar de binnenstad van Dordrecht of de Waterbus, die onder andere naar Kinderdijk vaart. Tickets voor een overtocht met de Grienduil kosten € 2,00 p.p. voor een enkele reis en zijn verkrijgbaar bij de pontschipper. Het vaarrooster en de route van de Grienduil is te vinden op www.biesboschcentrumdordrecht.nl.