Opfriscursus rijvaardigheid met scootmobiel

NIEUWENDIJK – De wegen worden drukker, verkeersborden en situaties veranderen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert cursussen voor automobilisten, fietsende scholieren, senioren op de elektrische fiets en voor de scootmobiel gebruiker om op de hoogte te blijven van de veranderingen in het verkeer. In steeds meer gemeentes wordt een scootmobielcursus georganiseerd om de rijvaardigheid met een scootmobiel te vergroten. Veilig Verkeer Nederland – Altena organiseert samen met Loket Altena en Stichting De Vleet een scootmobielcursus voor alle sootmobielgebruikers in de regio.

Tijdens de cursus krijgt u in een gezellige en ongedwongen sfeer de kans om uw kennis van de verkeersregels op te frissen, heeft u gelegenheid vragen te stellen, kunt u uw vaardigheden met het rijden vergroten en kunt u (opnieuw) vertrouwd te raken met uw scootmobiel. U kunt uw rijvaardigheid oefenen en verbeteren op een speciaal parcours. Geoefend wordt o.a. met stoep afrijden, inparkeren, scherpe bocht nemen, achteruitrijden, draaien en keren en remmen. Afsluitend zal een gezamenlijke rit door Nieuwendijk worden gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 9 juni 2016 in Tavenu in Nieuwendijk om deel te nemen aan de scootmobielcursus met uw eigen scootmobiel. Het programma zal ongeveer 3 uur duren. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middag. Deelname aan de cursus kost € 5,00. U krijgt koffie en thee aangeboden en een boekje met verkeersregels toegespitst op de scootmobiel. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Stichting De Vleet met Anne-Marie van der Vliet, (0183) 301710, of met Loket Altena met Els Kroese (0183) 507307.