Nog een aanhouding in loods Veen

VEEN – Maandagmorgen is met toestemming van de officier van justitie in ‘s-Hertogenbosch een 20-jarige man aangehouden.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vondst op 24 november 2015 in een loods aan de Wielstraat in Veen van grondstoffen die gebruikt worden voor het produceren van synthetische drugs. In deze zaak werden op de dag van het aantreffen van die stoffen al drie verdachten aangehouden.

Agenten gingen op dinsdag 24 november het terrein van het bedrijf op omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk een drugslab gevestigd was. Uiteindelijk werden er bij het bedrijf grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs aangetroffen. Onder andere in een aantal bestelbusjes en trailers verborgen. Verder trof de politie er materiaal aan dat thuis hoort in een drugslab zoals ketels, gasflessen en gasbranders. Een andere trailer was dusdanig ingericht dat deze als hennepkwekerij gebruikt kon worden. Er vond een inbeslagname plaats van de voertuigen waarin grondstoffen, afval en materialen werden aangetroffen. Drie mannen die op het moment van de inval op het terrein waren, werden aangehouden. Het gaat om twee verdachten (43 en 51 jaar oud) uit Veen en een 50-jarige man uit Arkel.