23 ploegen in de Omloop van Aalburg

WIJK EN AALBURG – De Australische Ghloe Hosking die vorig jaar Marianne Vos klopte in de sprint bij de 7-Dorpenomloop van Aalburg is ook dit jaar een van de smaakmakers en favorieten op de eindzege in de 10e uitvoering van deze Aalburgse klassieker.

De organisatie heeft op dit moment 23 ploegen op de startlijst staan en daar komt mogelijk deze week nog een Italiaanse ploeg bij. Marianne Vos die wedstrijd al zes keer op haar naam schreef zal ook aan de start verschijnen. Afgelopen weekend smakte de renster uit Meeuwen in België nog tegen het asfalt en dat leverde haar vooral een gekneusde arm om, maar de verwachting is dat ze gewoon aan de start zal staan. Daar gaat ze ook andere grootheden tegenkomen zoals Emma Johannson en oud wereldkampioene Giorgia Bronzini uit Italië. De wedstrijd in Aalburg is tevens de laatste wedstrijd in de Nederlandse Top Competitie. De start van de Elite Vrouwen is om 15.15 uur en naar verwachting zullen de rensters tegen half zeven gaan arriveren in de Bergstraat.

De 7-Dorpenomloop is ook dit jaar weer een onderdeel van het Marianne Vos Wielerfestival, een ook dit jaar zit het programma weer helemaal vol met wielerwedstrijden. ’s Morgens is er een toertocht en starten de nieuwelingen en junioren meisjes ook voor hun klassieker over ruim 60 kilometer. Daarnaast zijn er dit jaar ook weer afwachtingswedstrijden voor de jeugd, een dikke bandenwedstrijd en een handbikers wedstrijd.